Julen 2022

Årets Julbord 2022
30/11, 1/12, 2/12, 3/12, 14/12 & 15/12

I år presenterar vi TVÅ julbordshower!
Bland annat Patriks Combo med showen “Tripp Trapp Rapp”.
I år har vi även satsat stort på ljud och ljus för att ni gäster skall få den bästa upplevelsen.


19.00 välkomnar vi er in i vår härliga salong för lite välkomstglögg och mingel, därefter visar vår personal in er till era platser.
Buffén står uppdukad från start och ni gäster kan i lugn och ro förse er med allt hemlagat från Joakim och hans köksnissar.

Våra shower är uppdelade i tre akter och årets konduktör kommer i god tid innan varje akt signalera att det är dags att sitta till bords.

Boka era julbordsbiljetter via länken nedan, där ni även kan förbeställa dryckespaket för att få den ultimata njutningen till bords.

Boendepaket bokar ni efter att ni har köpt era biljetter direkt på 063-511600, där Towa, Amanda och Rebecca hjälper er med alla era önskemål kring detta.

Julbord med Show
Onsdag och Torsdag: 695kr/person
Fredag och Lördag: 795kr/person

Boendepaket
600kr/person
(del i dubbelrum inkl. stor frukostbuffé och spa & relax)
800kr/person
(enkelrum inkl. stor frukostbuffé och spa och relax) 

Årets Julbord 2022
7/12, 8/12, 9/12, 10/12, 16/12 & 17/12

I år presenterar vi TVÅ julbordshower!
Bland annat Bodil & Marit med orkester i showen ”Christmas Gold“. I år har vi även satsat stort på ljud och ljus för att ni gäster skall få den bästa upplevelsen.


19.00 välkomnar vi er in i vår härliga salong för lite välkomstglögg och mingel, därefter visar vår personal in er till era platser.
Buffén står uppdukad från start och ni gäster kan i lugn och ro förse er med allt hemlagat från Joakim och hans köksnissar.

Våra shower är uppdelade i tre akter och årets konduktör kommer i god tid innan varje akt signalera att det är dags att sitta till bords.

Boka era julbordsbiljetter via länken nedan, där ni även kan förbeställa dryckespaket för att få den ultimata njutningen till bords.

Boendepaket bokar ni efter att ni har köpt era biljetter direkt på 063-511600, där Towa, Amanda och Rebecca hjälper er med alla era önskemål kring detta.

Julbord med Show
Onsdag och Torsdag: 695kr/person
Fredag och Lördag: 795kr/person

Boendepaket
600kr/person
(del i dubbelrum inkl. stor frukostbuffé och spa & relax)
800kr/person
(enkelrum inkl. stor frukostbuffé och spa och relax) 

Nöjen 2022 & 2023

22/4 2023
GLENN MILLERORCHESTRA - "A Tribute To The Great Big Bands" 

Glenn Miller Orchestra återkommer till Östersund. Denna gång med enhyllning till inte mindre än 14 av de största storbanden under den skswingepoken: Glenn Miller, Benny Goodman, Tommy Dorsey, Jimmy Dorsey, HarryJames, Artie Shaw, Charlie Barnet, Duke Ellington, Larry Clinton, Count Basie,Gene Krupa, Les Brown, Cab Calloway och Woody Herman.

Utöver Glenn Miller Orchestras egna hits och låtar inkluderar GlennMiller-repertoaren flertalet låtar från andra kända storband.Hyllningskonserten bjuder så långt som möjligt på dessa musikarrangemang, menkommer också inkludera några av de andra storbandens musikarrangemang.

Glenn Miller Orchestra Scandinavia bildades 2010 och spelar med licensfrån Glenn Miller Productions, Inc., New York. U.S.A. Orkestern turnerarregelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och anses internationellt somden främsta av de fyra orkestrarna i världen med rättigheter att använda GlennMillers namn och framföra musiken från originalarrangemangen. Orkestern, somutgår från Stockholm, leds av trombonisten Jan Slottenäs och inkluderar flerayngre musiker ur Sveriges jazzelit.

THE MILLER SOUND LIVES FOREVER!

Biljettpris: 595 kr

Grupper (Minst 15 pers): 450kr/pers

Längd: 2 timmar och 30 minuter, inklusive paus.

Arr: Glenn Miller Orchestra, Scandinavia

17/11
David Ritschard

En av årets mest önskade artister till Storsjöyran var utan tvekan David Ritschard, därför är vi extra glada att meddela att hans höstturné kommer ha premiär i Östersund! Datumet är 17 november på Gamla Teatern.

David Ritschard har på kort tid blivit en av Sveriges mest älskade och omtalade nya artister. Albumet Blåbärskungen släpptes hösten 2021 och föregicks av en rad uppmärksammade singlar. Visst hade en stadigt växande skara fans upptäckt honom tidigare än så, från åren som hårt arbetande medlem i bluegrass- och countrybanden Spinning Jennies och The Greenline Travellers över till rosade solodebuten Brobrännaren från 2019. Men med Blåbärskungen föll saker på plats på allvar. Aftonbladet kallade det ”Årets album” och DN ”Smått genial”. För att bara ta två exempel ur floden av goda vitsord från pressen.

David Ritschards generösa, uppriktiga, humoristiska och egensinniga person har omedelbart omfamnats av lyssnarna. Mest handlar framgångarna dock inte om David Ritschards egen person, utan de han sjunger om. De livsöden, världar och berättelser som befolkar hans låtar. Ofta tagna ur en arbetarklassverklighet som sällan skildras i svensk musik. Dessutom tecknade med en särdeles skicklig poetisk precision och medmänsklig värme.

Efter att i sommar ha varit en del av den riksomfattande Kalasturnen är det i höst åter dags att ge sig ut på vägarna. I samband med det släpps ny musik, ”Rockbotten EP” i oktober.

9/10
Henrik Hjelt "NU BLIRE ÅKA AV" Standupshow!

Varmt välkomna till en fullspäckad humorshow med en av landets roligaste komiker, känd från omåttligt populära tv-program som Parlamentet och Playa del sol. Vill du uppleva en kul kväll? Då är det bara att köpa biljetter!

Showtime: 19:00 | Insläpp 18:30

Äntligen blire kul på riktigt! Välkommen in i Henrik Hjelts underfundiga, rappa och roliga hjärna. Ta del av hans tankar, iakttagelser och personliga reflektioner i en humorföreställning av sällan skådat slag. Henrik kommer testa nya skämt och även bjuda på massvis av säkra kort. En sak är säker och det är att publiken kommer få en härlig " här och nu " känsla. Kul blir det!

Showen inleds med Koshar Rasheed som förkomiker. Sedan kliver Henrik upp på scen och då blire åka av!

17/9
Ronny Eriksson & Benneth Fagerlund ”Greatest Hittills”

Ronny Eriksson & Benneth Fagerlund
”Greatest Hittills”
Ronny Erikssons skarpsynthet har alltid fascinerat oss. Med oslagbar timing och med ett stort mått av humanitet kan han vrida och vända på våra invanda tankesätt och låta oss se saker från andra perspektiv. I denna föreställning ser Ronny både bakåt men även framåt om hur vårt samhälle utvecklats och vart det verkar vara på väg genom hans skarpa öga i både ord och ton.
”Om någonting hänt i Sverige, -lokalt, regional eller någon annanstans I världen så kan det mycket väl dyka upp i föreställningen i form av en prata eller en sång.
Vi vill hålla föreställningen så aktuell som möjligt” säger Ronny.
Men eftersom detta är en sorts ”Best of” föreställning så gör även Ronny troligtvis sina mest populära och efterfrågade nummer. Skrönor som t.ex Molnet eller låtar som ”Faster Aina”, ”Lika bra att sluta drömma” som båda var Svensktoppshittar men även en del klassiker, t.ex. ”Det är hit man kommer när man kommer hem” från Euskefeurat repertoaren.

19/9
Hon vars hjärta var som mitt - en musikalisk kärlekshistoria

Efter succén på Yran har vi fått chansen att på nytt visa föreställningen Hon vars hjärta var som mitt. Datumet är 19 september på Gamla Teatern i Östersund.
Den fattige finnmarksskalden Dan Anderssons stormande kärlekshistoria med överklasstudenten Märta Larsson har blivit en musikföreställning. I Hon vars hjärta var som mitt – En musikalisk kärlekshistoria intar författaren, poeten och debattören Göran Greider rollen som berättare. För musiken står Ellen Sundberg och Johan Airijoki – två artister som verkar i Anderssons folk- och vistradition men som också är förnyare. Föreställningen bygger på Göran Greiders bok, där nytt ljus kastas över den mytologiserade poetens livsöde. Texterna framförs till både klassiska arrangemang och specialskrivna tonsättningar och för ackompanjemanget står Johan Airijokis band Malmfältens Rockklubb.
Hösten 1914 möts Dan Andersson och Märta Larsson på Brunnsviks folkhögskola i Dalarna. Det blir upptakten till ett stormigt kärleksförhållande. Medan kriget ekar i bakgrunden finner de varandra intellektuellt och erotiskt. Men när Märtas borgerliga och frireligiösa föräldrar får reda på kärlekshistorien bryter helvetet lös.
Det är en storartad, om än olycklig, kärlekshistoria som lämnat starka spår i den folkkäre Dan Anderssons dikter och romaner. Samt i musiken. För är det på något sätt Dan Andersson verkligen satt avtryck i den svenska folksjälen så är det med tonsättningar av hans texter, egna och andras.

6/10
Thomas Stenström - Dreamer Tour

Thomas Stenströms Dreamer Tour en succé – fortsätter hösten 2022. Han sålde slut Avicii Arena och Scandinavium, har hunnit bli både Grammis- och tvåfaldigt P3 guld-nominerad och har en fullspäckad turnésommar framför sig. Men segertåget stannar inte där för Thomas Stenström – nu står det klart att Dreamer Tour åker vidare i höst!

16/10
Andreas Lundstedt

När man ska fylla 50 kan tankarna svindla – vad ska hinnas med, innan allt är försent. Andreas Lundstedt har bestämt sig: En hyllningsshow till George Michael, med låtarna som betytt mest.

FREEDOM är Andreas Lundstedt hyllningskonsert till George Michaels oförglömliga hits och samtidigt ett personligt steg för honom själv. Det är en relation som har varat i över tre decennier och nu är Lundstedt äntligen redo att ta sig an den ikoniska musiken.

George Michael var en av popens stora på 1980- och 90-talen. Först som tonårs-idol med Whams ”Wake Me up Before You Go-Go”. Sedan tog pop-karriären nytt kliv med plattan ”Faith” 1987.
– Första gången jag lärde mig att älska George Michael var jag i 15-årsåldern och hälsade på min mamma Ulla i Paris. Jag gick in i en skivaffär och ”Faith” spelades ur högtalarna. Jag köpte kassettbandet och satte det i min walkman. Jag var fast! Det var kärlek vid första ”öronkastet”, säger Andreas Lundstedt.

Missa inte när Andreas Lundstedt ger nytt liv till George Michaels magiska låtskatt – det blir en musikalisk explosion av glädje, kärlek och energi!

22/10
Billy Opel

Billy Opel är en rolig prick! Dalarnas svar på…ja, vem då? Finns det ens någon liknande artist? Nej, vi tror faktiskt inte det. Med sina humoristiska sånger och betraktelser har han redan charmat publiken i stora delar av landet, och nu är det äntligen dags för honom att komma till Gamla Teatern i Östersund. Billy tar oss med på en resa in i låtskriveriets galna värld, och vi får höra om allt från banditdrömmar och takboxar till misslyckade bröllopsvisor och erotiska polisingripanden. Man kan inte bli annat än glad! Välkommen!

3/12
A Tribute to Dire Straits - Greatest Hits Tour

A Tribute to Dire Straits på stor Sverigeturné – Greatest Hits Tour.
Succébandet som förgyllt den svenska publiken under 10 års tid blir bara bättre och bättre, större och större. Under åren har dom turnérat land och rike runt inför fulla hos med repertoarer från Dire Straits och Mark Knopfler. Bandet har flera gånger nischat konserterna men denna gång är budskapet tydligt. Greatest Hits Tour!
Vi är så spelsugna och längtar så mycket efter vår publik så vi vill göra den bästa kvällen någonsin. Därför har vi valt Greatest Hits Tour för att helt enkelt spränga in det bästa av det bästa under en kväll. Säger Totte Rajamäki, sångare i bandet.
Sedan förra Sverigeturnén har bandet turnérat i Europa och blivit större och större. Efter en hyllad europaturné är redan en ny inbokat med fler länder och större lokaler.
A Tribute to Dire Straits är helt enkelt så bra som det bara kan bli. Hösten 2022 åker dom runt i Sverige i hela 32 städer. Se till att du kommer till någon av kvällarna för det kommer att bli magiskt.

21/10
Sonata Arctica + Eleine

Sonata Arctica besöker Östersund med sin turné Acoustic Adventures MMXXII! Den 21 oktober 2022 blir det en intim och speciell föreställning på fantastiska Gamla Teatern i Östersund. Med sig har de dessutom svenska Eleine som special guest, vilka även de framför ett akustiskt set.

Det har gått ett par år sedan de finska melodiska metaltitanerna Sonata Arctica turnerade i Europa. Men under tiden har bandet varit mycket produktivt och spelat in sitt allra första akustiska album. Nu är det dags att ge sig ut på vägarna och presentera denna akustiska uppsättning för fansen.

8/2 2023
Mamma Ljuger

KOMIKERPARET JAN BYLUND OCH MATTIAS LUNDBERG KOMMER TILLBAKA TILL ÖSTERSUND!

Denna gång erbjuder de tillsammans med Gamla Teatern en middagsshow, där ni först får njuta av en härlig 2-rätters middag i en festdukad salong, och därefter en skrattfest i form av humorshowen "Mamma Ljuger".

MENY: -Inbakad Oxkind med confiterad rödlök. Serveras med en mandelpotatispuré smaksatt med västerbottenost.
-Pannacotta smaksatt med kola serveras med äpplechips
Vegetariskt alternativ finns.

Meddela av allergier direkt till Gamla Teatern på 063-511600 Det finns även ett begränsat antal biljetter till enbart showen.

Middag + show 645:- Enbart show 345:-
(med reservation för ev ändringar)

14/11
Föreläsning:
Ta makten över din stress

Strategier för ett liv i balans!
Känner du dig stressad?
Har du svårt att få allt att gå ihop?
Undrar du vad forskningen säger om stress?


Med en blandning av allvar och lättsamhet sammanfattar jag aktuell hjärn-, sömn- och stressforskning på ett populärvetenskapligt sätt. På min föreläsning får du konkreta tips och strategier kring hur du kan hantera och lösa situationer med många bollar i luften, livspussel, höga krav och störande avbrott i arbetet. Verktyg som du kan ha stor nytta av, både i ditt arbete och privat.
Följ med på en spännande session med konkreta tips och verktyg till din vardag!

25/10
Svante Söderqvist trio

Svante Söderqvist kontrabas: cello
Adam Forkelid: piano
Calle Rasmusson: trummor, slagverk


Basisten och cellisten Svante Söderqvist har under sina 20 år som professionell musiker gjort sig känd som en av Sveriges främsta jazzbasister. Han har under åren arbetat och spelat in skivor med en lång rad svenska jazzartister och musiker, däribland Rigmor Gustafsson, Margareta Bengtson, Nils Landgren, Magnus Lindgren, Claes Jansson, Carin Lundin, Joakim Milder, Mathias Algotsson, Klas Lindquist med flera. Dessutom har han varit anställd jazzmusiker vid Estrad Norr i Jämtland samt medverkat i musikteater-föreställningar på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och på Uppsala Stadsteater.

År 2018 startades den första egna gruppen Svante Söderqvist Trio, och i tillägg till kontrabasen spelar han här även sitt ursprungliga huvudinstrument cello i stor omfattning. Med sig har han de mångårige kollegorna Adam Forkelid och Calle Rasmusson på piano respektive trummor/slagverk. Trion har spelat ihop i många olika konstellationer under många år vilket gör att gruppen är mycket samspelt.

Musiken är i huvudsak komponerad av Söderqvist, med en tydlig melodisk och rytmisk utgångspunkt och med element utöver jazzen från både folkmusik och klassisk musik. Både Forkelid och Rasmusson gör ett stort kreativt avtryck i formandet av musiken genom bländande musikalitet och spelskicklighet. Genom att använda stråkspel på både kontrabas och cello och även sjunga skapar Söderqvist ett mångfasetterat solistiskt uttryck vilket gör att jazztrioformatet känns både varierat och nyskapande. I mars 2020 släpptes debutalbumet Arrival på skivbolaget Prophone/Naxos, och skivan har tagits emot oerhört väl av både recensenter och publik.

22/11
Republiken Big Band
under ledning av Waldemar Swiergiel

Solister
Lina Olsén Lindström sång
Staffan Löwenberg sång

Republiken Big Band:
Karl-Erik Elvgren trumpet
Paul Ludwig trumpet
Martin Fallhagen trumpet
Andreas Lundström trumpet
Göran Fürstenberg trumpet
 
Lars-Åke Johansson altsax
Hanna Westerlund altsax
Agneta Kostet tenorsax
Johan Pettersson tenorsax
Lennarth Olsson baritonsax
 
Waldemar Swiergiel trombon
Margaretha Kallin trombon
Kennet Eriksson trombon
Tommy Höijd trombon
Claes Hoglert trombon
 
Jörgen Andersson trummor
David Nyström piano
Peter Graae gitarr
Pelle Nyman  bas

Republiken Big Band är Jämtlands enda storband! Vår musikaliske ledare är trombonisten Waldemar Swiergiel. Under åren har storbandet framträtt med artister som Clas Janson, Roger Pontare, Louise Hoffsten, Andreas Weise, Samuel Ljungblahd. Vi har även samarbetat med en rad lokala artister.

Vårt arbete stöds av bl.a. Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och ABF.

7-9/10
Kulturweekend

 Det här är ett upplevelsepaket för dig som längtar efter en helg fylld av konst och design. Kulturweekend är ett specialevenemang för en mindre grupp som kombinerar upplevelser inom design, form, konst, arkitektur och hantverk. Aktiviteter med kunniga lokala guider varvas med egen tid att utforska stadens kultur- och shoppingutbud. Allt under en härlig atmosfär under finalen av konstens vecka, på sköna platser och med social samvaro med såväl andra kulturintresserade som lokalbefolkning.

I paketet:
I programmet ingår arkitektur- och konstvandring, guidad visning av Nationalmuseum Jamtli och Galleri Lux, besök på Storsjöhyttan glasblåseri samt måltider på trevliga restauranger. Första kvällen finns även möjlighet att följa med på en guidad ”barhopping” bland utvalda barer och pubar i staden. Det blir många tillfällen att bekanta dig med människor med konst, form, och design som specialintresse.

Följande ingår:
Hotellövernattning med frukost (två nätter)
2 middagar
Guidad barhopping (dryck ingår ej)
Lunch på lördagen
Inträde till alla besök
Guidad visning av Galleri Lux
Besök och presentation av Storsjöhyttan glasblåseri
Guidad arkitektur och konstvandring i Östersunds stadskärna
Guidad tur på Nationalmuseum
En shoppingkarta för att på egen hand utforska Östersunds småbutiker
Karta över elskåpskonst i Östersunds stadskärna
Paketet är alkoholfritt, möjlighet finns att köpa till andra drycker på plats.
Pris:
Kulturweekend-paket inkl del i dubbelrum två nätter = 3495 kr per person
Kulturweekend-paket inkl enkelrum två nätter = 4145 kr per person
Bokning:
Paketet bokas hos Hotell Gamla Teatern. Ring 063-51 16 00 för bokning. Platserna är begränsade.

https://visitostersund.se/kultur-weekend/

ALLMÄNNA AVBOKNINGSREGLER

Vid avbokning senast 6 veckor innan debiteras 0%.

Vid avbokning senare än 4 veckor innan ankomstdagen debiteras beställaren 75% av det totala värdet.

Vid avbokning senare än 2 veckor innan ankomstdagen debiteras beställaren med 100% av det totala bokningsvärdet.

Beställaren har rätt att fram till 14 dagar innan bokat evenemang ändra deltagarantal, mat och dryck med upp till 20%.
Görs ändringar efter den avtalade tiden så har Gamla Teatern rätt att debitera beställaren med 100%
om annan överenskommelse ej gjorts mellan beställaren och Gamla Teatern.

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2022 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.